slider slider slider slider

NieuwsOS Dierdonk

Afscheid Harold van der Horst
Afscheid Harold van der Horst

Tijdens de ALV op 26 maart hebben wij afscheid genomen van Harold van der Horst van 2atwork.com als lid van OSDierdonk. Harold was (mede)oprichter van OSDierdonk en heeft in de beginjaren het voorzitterschap vervult. Wij wensen hem alle succes toe in een goede gezondheid.

Symbolen en iconen van de stad Helmond
Symbolen en iconen van de stad Helmond

Op dinsdag 3 oktober
Bij LOKAAL 42, Markt 42 Helmond
Ontvangst: 20.00u
Lezing: 21.00u
Einde: ± 24.00u

Een lezing door Ger Jacobs over iconen en symbolen van de stad Helmond. In deze lezing zal Ger, op zijn bekende enthousiaste en inspirerende wijze, toelichten wat de symbolen en iconen hebben betekent voor de stad Helmond en zijn inwoners maar óók voor de ondernemers. Je zult verrast zijn over de rijke historie van de stad wat Helmond toch tot een bijzondere stad maakt.

Kerstborrel
Kerstborrel

Geheel volgens traditie werden we weer warm ontvangen door onze gastheer en -vrouw Hugo en Yolanda in de pitoreske omgeving van Ill Borgo. Ook deze keer werden we weer verwend met heerlijke hapjes en lekkere wijnen. Tijdens de inspirerende speech van onze voorzitter, die in de veronderstelling was dat onze gast Edo Karel met z'n tweeën waren, werden we allemaal fijne fijne feestdagen toegewenst en een gezond, gelukkig en (zakelijk) voorspoedig 2016. We kijken nu alweer uit naar de volgende kerstborrel. Proost op het nieuwe jaar.

Kerstborrel dinsdag 15 dec va 18.00u
Kerstborrel dinsdag 15 dec va 18.00u

Op dinsdag 15 dec. hebben we weer onze traditionele kerstborrel weer bij Ill Borgo op de markt in Helmond. Wij in Helmonds oudste en meest karakteristieke pand om 18.00 u verwacht en zullen verwelkomd worden door onze gastheer en -vrouw Hugo en Yolanda. Zij zullen ons verwennen met diverse hapjes en lekkere wijnen uit hun speciale wijnbar. Wij verwachten onze leden allemaal om bij te praten, terug te kijken op 2015 en een toast uit te brengen op 2016.
U kunt zich aanmelden bij onze secretaris; Jorg van den Broek, jorg@osdierdonk.nl

Koken bij het culinair centrum in Aarle-Rixtel
Koken bij het culinair centrum in Aarle-Rixtel

We gaan deze keer koken bij het culinair centrum in Aarle-Rixtel, Goossensstraat 24.

Om 18.00 uur is iedereen paraat om met elkaar een geweldig 3-gangendiner te bereiden, voorafgegaan door een amuse en vergezeld door een lekker glas wijn. Door het enthousiasme van iedereen worden de verwachtingen ver overtroffen. Een heel gezellige avond, een prettige gastvrouw en een mooie lokatie stonden garant voor een zeer geslaagde avond.

Koken in Aale
Koken in Aale

Op dinsdag 13 oktober om 18.00 uur gaan we weer met z'n allen koken. Dit keer in het culinair centrum in Aarle Rixtel.
Het belooft weer een gezellige en hilarische avond te worden waar niet alleen smakelijk zal worden gegeten maar ook gelachen.

Meld je tijdig aan bij onze secretaris; Jorg van den Broek. 

email: jorg@osdierdonk.nl

Stadsbezoek aan Rotterdam
Stadsbezoek aan Rotterdam

Op 28 juni jl. brachten we met een aantal leden en hun partners een bezoek aan Rotterdam. Via de trein en metro kwamen we eerst terecht bij Hotel New York, bekend van de Holland-Amerika-lijn destijds. Hier genoten we van een lekkere lunch waarna we door de watertaxi in de oude haven werden afgezet. Hier begon de rondleiding door het hart van Rotterdam onder de bezielende leiding van een stadsgids die voor ieder gebouw wel een bijnaam wist. Het was prachtig weer, warm zelfs, dus tijd voor een verfrissing. Die genoten we in een wijnbar aan de Witte de Withstraat. Om 17.00 uur werden we verwacht in de 'Bazar' een restaurant met een 'wereldkeuken' ook weer gelegen aan de Witte de Wipstraat zoals deze straat in het verleden ook wel werd genoemd. Voor velen van ons een verrassende keuze. Na veel gezelligheid, lachen, wijn en lekker eten gingen we weer richting Centraal Sation. Voor dat we op de trein naar Helmond 'sprongen' dronken we nog een kopje koffie en thee bij lunchroom 'Engels', een begrip in Rotterdam gelegen in het oude Handelshuis naast het CS. Om 21.15 arriveerden we weer in Helmond. Weer een zeer geslaagde en gezellige activiteit.

Een ideale echtgenoot
Een ideale echtgenoot

Vanavond hebben we traditioneel met een aantal leden van OSDierdonk het toneelstuk 'Een ideale echtgenoot' van Oscar Wilde, gespeeld door toneelvereniging Maskerade, bezocht in het Annatheater te Helmond. Het was weer een bijzondere avond waarbij Maskerade onze, toch al niet geringe, verwachtingen wederom wist te overtreffen. Het stuk was gelardeerd met komische versprekingen en werd met veel allure en professionaliteit gespeeld. Velen onder ons herkende zich in het stuk. Wij bedanken Maskerade voor deze leuke avond en wensen haar heel veel succes voor het nieuwe seizoen, de volgende keer zijn we er zeker weer bij.

Algemene Ledenvergadering
Algemene Ledenvergadering

Op donderdag 5 maart vindt de algemene ledenvergadering plaats in 'De Traverse'. Aanvang 18.30u. De vergadering zal worden afgewisseld door een 3-gangen menu. Na afloop is er gelegenheid om tijdens een borrel met elkaar van gedachten te wisselen.

Welkom Rik Wevers
Welkom Rik Wevers

Wij heten Rik Wevers van Bogaerts & Groenen advocaten van harte welkom als nieuw lid van Ondernemers Sociëteit Dierdonk.

Rondleiding Cacaofabriek
Rondleiding Cacaofabriek

Op dinsdag 16 sept. kregen we een rondleiding van Wim Strijbosch in de Cacaofabriek, incl. een kijkje achter de schermen en coulissen. Daarna genoten we volop van een chocoladeproeverij in de chocoladefabriek van Hans van Bragt die met verve zijn passie voor chocola met ons deelde. Een gezellige, informatieve en leerzame avond werd afgesloten met een borrel in het café-restaurant.

Nieuwe voorzitter OS Dierdonk
Nieuwe voorzitter OS Dierdonk

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 maart 2014 in De Traverse Helmond heeft Harold van der Horst de voorzittershamer overgedragen aan Edwin Augustijn. Dit gebeurde met algehele instemming van de ALV. Harold was vanaf 2006, de oprichting van OSDierdonk, voorzitter.

Namens alle leden wordt Harold, door bestuurslid Mark van de Westerlo, bedankt voor alle inspanningen en wordt Edwin veel succes toegewenst.