slider slider slider slider

YolandaKlomp

Il Borgo
Horeca
( LID SINDS 05-02-13 )

In juli 2011 openden Hugo Molleman en Yolanda Klomp hun Italiaanse lunchroom, ijssalon, chocolaterie, wijnbar en winkel “Il Borgo” aan de Helmondse Markt 7.“We bieden ambachtelijk bereid Italiaans ijs, Italiaanse koffie, thee, Italiaanse wijnen en lunch- en dinergerechten. Maar ook voor een gezellige high tea of high wine ben je bij Il Borgo aan het juiste adres. En wilt u liever een diner of feestje aan huis, vraag ons gerust naar de catering mogelijkheden”.
Het pand stamt oorspronkelijk uit ongeveer 1450 en is na een grote stadsbrand in Helmond tijdens de 80-jarige oorlog in 1587 nagenoeg volledig verwoest. Enkel de kelders van de toenmalige Herberg De Swaen zijn gedeeltelijk bewaard gebleven. Een insciptie boven de voordeur herinnert nog aan die standsbrand “Dit huys sloeg in brant, in den swaen ist wel bicant”. In 1594 is het pand herbouwd.

Het Italiaanse “Il Borgo” staat voor middeleeuws groot dorp, en dat klopt. In de naam zit ook iets van geborgenheid. En dat willen we onze klanten bieden. 

Yolanda Klomp

Contact
0492-537715
info@ilborgo.nl
www.ilborgo.nl

Il Borgo